Driedaagse cursus Aandachtige gespreksvoering

Datum: 6, 7 en 27 juni 2024 in Bunnik.
Plaats: de Witte Huisjes in Bunnik
Tijd: van 10 tot 16.30 uur met een uitgebreide lunch van 12.30-13 uur.
Kosten: € 765,-

Kennismakingsworkshop MOL

Datum: er is geen workhop gepland
Plaats:
Tijd:
Kosten:

Verdiepingsdag MOL

Datum: er zijn geen verdiepingsdag gepland
Plaats:
Tijd:
Kosten:

Opleidingen

Gesprekken voeren volgens de Method of Levels noemen we: ‘mollen’. Dat leer je door het veel te doen en door heel veel af te leren. Vooral dat afleren is belangrijk. Veel van wat je geleerd hebt over gesprekstechnieken, is in MOL-gesprekken overbodig. Sterker nog, het zit je vaak in de weg. Tijdens het mollen ben je geen expert (meer) die theoretische- en vakkennis inzet om cliënten te genezen. Het enige dat er toe doet is het vertrouwen dat je cliënt alles in huis heeft om zelf oplossingen te vinden en dat het jouw taak is om je cliënt en jezelf daarvoor alle ruimte te geven.

“Ik kom graag naar cursussen van Ger omdat die een hoog niveau hebben, en omdat hij lesgeeft met humor, nuchterheid en in de nieuwste methodes. MOL is nog onbekend in Nederland – maar het is een mooie methode, verrassend effectief (en een voor moderne gedragstherapeuten ongebruikelijke aanpak en stijl). Het sluit ook goed aan bij mindfulness. Zelf heb ik verschillende eigen problemen ingebracht in de oefensessies met medecursisten en daar al veel vruchten van geplukt ….”
Hende Bauer, psychotherapeut, supervisor/leertherapeut VGCt en mindfulnesstrainer

Hoe leer je mollen?

Daarvoor bieden wij:

Voor wie?

Iedereen die professioneel helpende gesprekken voert kan deelnemen aan de MOL cursussen. In de groep hebben we meestal een mix van psychologen, coaches, psychiaters, pedagogen, jeugdhulpverleners, begeleiders, psychotherapeuten en vaktherapeuten. Minstens een HBO werk- & denkniveau is vereist.

Incompany-opleidingen

Wil je een workshop of een meerdaagse MOL-cursus voor je organisatie, een team of enkele collega’s? Dan heeft een opleiding ‘in huis’ veel voordelen. Het bevordert de onderlinge samenwerking en sfeer en de training kan op jullie praktijksituatie worden toegespitst. Bovendien ga je als ‘mollend’ team (weer) werken vanuit de bedoeling. Je gaat mensen met problemen de gelegenheid geven om zich ongefilterd en niet gestuurd te uiten over wat hen dwars zit. Je hebt bij de MOL immers geen diagnoses en behandelplannen nodig. Je hulp is direct gericht waar het om gaat: voorwaarden scheppen zodat cliënten weer in hun kracht kunnen komen. Dit maakt ook een team of organisatie veel effectiever en efficienter. Je krijgt meer plezier in je werk.

Method of Levels

Ligusterstraat 1
7621VJ Borne
E-mail: info@methodoflevels.nl
Tel: 074 2666090

Schrijf je in voor de nieuwsbrief